Deprecated: Elementor\DB::is_built_with_elementor is deprecated since version 3.2.0! Use Plugin::$instance->documents->get( $post_id )->is_built_with_elementor() instead. in /customers/5/9/8/movebreathepause.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5213 Move Breathe Pause helgretreat - Move Breathe Pause

Move BReathe PAuse retreat
3-4 september

Välkommen till ett avkopplande och välgörande retreat med Move Breathe Pause helgen 3-4 september! 

Vi bjuder in våra medlemmar till vackra Breanäs i norra Skåne precis intill sjön Immeln. Här utgår vi från våra ledord just move, breathe och pause. Aktiv men mjuk yoga varvas med reflekterande övningar, andningsövningar, meditation och ljudbad. Du kan promenera i en underbart vild och läkande grönska och ljudlöst glida fram på i en kanot på en spegelblank skogsjö.

Vi har mött er online under ett och ett halvt år och vi ser fram emot att få träffa er och dela samtal och upplevelser med er på ett närmre plan. Ett retreat med samvaro och närvaro där du inte behöver tänka på någonting förutom att njuta av nuet och fullständigt koppla av.

Preliminärt schema

Vi har en planering för helgen där vi ger utrymme till dig som deltagare att låta din paus bli vad du behöver. Retreatet startar kl 10 på lördagen och avslutas runt kl 16 på söndagen. Det finns möjlighet att komma till Breanäs redan på fredagen, läs mer om det längre ner under info.

Du är med på de aktiviteter du vill och orkar. Du är alltid välkommen att frångå programmet och ta en egen stund om du vill det.

LÖrdag

 • Vi börjar retreatet 10.00 med introduktion och mjuk yoga med Sara.
 • Lunchen serveras 12.30 i hotellets restaurang.
 • På eftermiddagen har vi två aktiviteter, först Shared readning med Lupita, och sedan naturupplevelse. Naturupplevelsen kan vara en gemensam promenad i området; en kanot eller stand up paddle-tur på Immeln; eller en egen stund för dig själv.
 • På kvällen serveras middag kl 19.00 följt av kvällsmingel.
 • Dagen avslutas med ljudbad med klangskålar med Ulrika för de som vill ha en djupt avslappnade upplevelse innan sängdags.

Söndag

 • Om du vill finns möjlighet att börja dagen med en kort meditation med Sara innan frukosten serveras kl 8.30
 • Efter frukosten har du en egen stund att njuta av naturen i Breanäs innan det blir yoga med Ulrika.
 • Lunchen serveras 12.30.
 • Söndags eftermiddagen har vi lämnat öppen för att lyssna in vad ni som deltagare önskar. Vi kan yoga igen, vi kan ha samtal om olika ämnen eller slappna av och hänga vid sjökanten och bada i Immeln.
 • Vi avslutar helgen runt kl 16, med lite flexibilitet beroende på hur det ser ut med hemresor.

INFO & PRIS

PRISER
Retreatet är för medlemmar i Move Breathe Pause och föreningen står för en del av kostnaden.

I priset ingår boende lördag-söndag, 1 frukost, 2 luncher, 1 middag samt alla aktiviteter. Du står själv för resa till och från Breanäs.

 • Önskar du enkelrum betalar du 890kr.
 • För del i dubbelrum betalar du 570kr.

Vill du förlänga vistelsen och få mer paus?
Om du vill ha få ännu mer andrum och vilsamhet så kan du komma redan på fredagen. Då står du själv för kostnaden för rummet och frukost vilket är 750kr/person vid del i dubbelrum och 895kr för enkelrum + ev middag på kvällen.
Vi kommer att vara på plats på fredagen, dock är det inget program denna dag utan en möjlighet till på egen hand njuta av Breanäs. 

Du kan välja att äta middag i hotellets restaurang. Vi planerar att grilla och för de som kommer på fredagen kan vi ha en gemensam grillmiddag.

Incheckning på fredagen är ca 15.00, men du kan självklart komma tidigare om du önskar.

ATT TA SIG TILL BREANÄS
Breanäs Hotell ligger vid sjön Immeln i nordöstra Skåne, ca 30 min från både Osby och Älmhult. Du kan köra bil dit och där finns parkering osv.

Vi kommer även hjälpa till med skjuts för dig som önskar komma med kollektiv trafik. Tåg går till Osby och Älmhult och vi ordnar med någon form av samåkning på lördag morgon, och även fredag. Mer info om detta kommer när vi vet mer om hur deltagare väljer att ta sig dit.

Vill du följa med?

För att anmäla dig till retreatet mejlar du till info@movebreathepause.se. Det finns 12st platser, och det är först till kvarn.
Ta med följande info i anmälan (kopiera texten nedan och klistra in i ditt mejl och redigera svaren där):

– Namn
– Jag vill komma på fredagen/lördagen
– Jag vill ha enkelrum/del i dubbelrum
– Jag önskar skjuts från Osby/Älmhult
– Åh, kanot/stand-up paddling låter kul – jag är intresserad av det! JA/NEJ (bara för att vi ska se intresset, du kan avgöra senare)
– Specialkost NEJ/JA: vad?

Breanäs HOTELL

Breanäs Hotell familjärt hotell som drivs av fina Lasse och Ina. Deras varma och vänliga gästvänlighet skapar en plats där man känner som välkommen och hemma.

Hotellet ligger i ett otroligt vackert naturområde och här finns strövområde med stigar och vild natur vid och runt Immeln. Man kan även bege sig ut på Immeln med kanot eller stand up paddle-bräda. 

Hotellets restaurang serverar vilt och vegetariskt med mycket lokala råvaror och delikatesser från matproducenter i området. De har även ett eget biologiskt vatten- och avloppssystem som renar genom växter, så som det alltid fungerat i naturen. Inga kemikalier tillsätts.

Hotellet är hundvänligt så det kan finnas hundar bland gästerna och Ina och Lasse har hund och katt som kan synas till ibland.