Lymfsystemet – Föreläsning 26/4

Vi bjuder in till en digital föreläsning om det fascinerande lymfsystemet. Föreläsningen hålls av Sara Ivarsson som jobbar med lymfmassage, ärrvävnadsbehandling och yoga i Malmö.

Lymfsystemet har kommit i skymundan bakom mer välkända system som nervsystemet, hjärt- och kärlsystem och matsmältningssystemet. Men faktum är att ingen system i kroppen jobbar ensamt och lymfsystemet har stor påverkan på allt annat som sker i kroppen. God hälsa och att må bra är väldigt beroende av ett välfungerande lymfsystem.

Ofta kallad kroppens avloppssystem eller reningsverk jobbar lymfsystemet hela tiden med att städa bort skräp i kroppens vävnader och hjälpa till att transportera vissa ämnen dit de hör hemma. Lymfsystemet är också nära sammankopplat med immunförsvaret. I lymfnoderna bekämpar våra immunceller sjukdomsframkallande virus och bakterier samt tumörceller.

Under föreläsningen berättar Sara om vikten av ett fungerande lymfsystem för ALLA som vill må så bra som möjligt, med eller utan cancer i bagaget.

Du får bland annat lära dig:

  • VARFÖR du behöver ett lymfsystem som cirkulerar bra = stötta din hälsa och ditt välmående.
  • HUR lymfsystemet är uppbyggt och hur det fungerar = få mer förståelse för vad som påverkar lymfan positivt eller negativt.
  • VAD du själv kan göra för att stötta cirkulationen i ditt lymfsystem = tips på enkla tekniker för egenvård.

Föreläsningen tar ca 75 min och inkluderar att vi tillsammans gör övningar för att stimulera flödet i lymfsystemet.

NÄR
Måndag den 26/4 klockan 18.30-19.45. Om du anmäler dig till föreläsningen har du tillgång till inspelningen i en månad efteråt vilket innebär att du kan se den i efterhand om du inte har möjlighet att närvara live.

PRIS
Föreläsningen är gratis för medlemmar i Move Breathe Pause. Även medlemmar i Kraften Hus i Sjuhärad, Borås är välkomna att delta gratis. Om du inte är medlem kostar föreläsningen 150kr.

ANMÄLAN
Anmälan görs till info@movebreathepause.se. Skriv namn, e-mail, telefonnummer, samt om du är medlem i Move Breathe Pause eller Kraftens Hus eller ej medlem. När du anmäler dig godkänner du vår integritetspolicy.

När du har anmält dig får du ett bekräftelsemejl, och när det är dags för föreläsningen får du ett mejl med en länk så att du kan logga på och delta online.

BLI MEDLEM
Om du inte är medlem är du välkommen att bli det här.

Varmt välkomna!

Date

Apr 26 2021
Expired!

Time

6:30 pm - 7:45 pm

Location

Online
Category

Organizer

Move Breathe Pause
Email
info@movebreathepause.se
Website
https://movebreathepause.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *